Promotii & Oferte Speciale   Special
Conveior de masurat automat cu CNC, Touch Screen - CM300
Conveior de masurat automat cu CNC, Touch Screen - CM300
Aplicatii/utilizari:
- Pentru masurarea profilelor din PVC si aluminiu in vederea debitarii
- Se ataseaza la masina de debitat.
PRET: 3.000 EURO + TVA
detalii »detalii »
Masa de taiat sticla automata (CNC) model AUTO-4200
Masa de taiat sticla automata (CNC) model AUTO-4200
Masa de taiat sticla automata, cu CNC
Super Oferta: 28.000 EURO + TVA. Utilaj NOU, pe stoc
detalii »detalii »
freza - pantograf
Frezele cu pantograf, denumite generic si pantografe, sunt acele echipamente folosite la tamplaria din aluminiu si tamplaria PVC care executa diferite frezari cu ajutorul unei freze-deget (freza-burghiu); aceste freze-deget trebuie sa fie intr-un "dinte" sau, altfel spus, cu un singur santz/canal, pentru evacuarea rapida a spanului.

Aceste utilaje au ca rol principal frezarile dupa sablon (o placa metalica cu diverse forme standard) pe care se deplaseaza un cap de citire. Daca freza-deget pe care o suporta pantograful poate avea diametre diferite atunci si pantograful va trebui prevazut cu capete de citire corespunzatoare, deoarece frezarea se face in raport de 1:1

Spre deosebire de tamplaria din aluminiu unde se folosesc in general pantografe cu un singur motor, deci cu o singura freza, la tamplaria din PVC, pantografele mai pot fi prevazute cu un motor suplimentar care executa in plan orizontal 3 gauri concomitent, pentru gaurile de cremon; acest motor trebuie sa aiba o turatie redusa deoarece frezele vor trebui sa strapunga si armatura din interiorul profilului. Aceste pantografe se regasesc sub denumirea de pantografe cu 2 operatii.

In ultimii ani, pentru a face economie de spatiu dar si din considerente de ordin financiar, unii producatori au adaugat inca o functie pantografului, pentru a executa inca o operatie, care de regula se executa pe masina pentru gauri de drenaj/picuratori si gauri de ventilare. Astfel au aparut pantografele cu 3 operatiuni (3 motoare), cel din urma fiind dispus in plan oblic si reglabil, la 45° - 60° In acest ultim caz atelierul nu mai are nevoie si de masina care executa gaurile de drenaj/scurgere a apei, deoarece le poate executa pe pantograf. Insa aceasta “solutie” se recomanda a fi aplicata doar in situatiile cand bugetul este limitat, de preferat ar fi ca masina pentru gauri de drenaj sa exista in orice atelier.

Tag: pantografe, freze-pantograf, pantografe cu dispozitiv triplu de cremon, freze-pantograf cu 2 operatiuni, pantografe cu dispozitiv de gauri de scurgere
freze - pantograf
Nu a fost gasit nici un produs
Oferta speciala
Abonare
Pentru a primi notificari va rugam introduceti adresa de email in casuta de mai jos si apasati butonul 'Abonare'.